Nye kommentarer

Blogroll

Websites

Kategorier

Arkiv

Kæmpedino fundet

Skrevet af Morten 16th oktober, 2007 Kategoriseret under Evolution, Palæontologi


Palæontologer har i den sydlige del af Argentina udgravet et af de mest komplette fossile skeletter af en kæmpedinosaur, der nogensinde er fundet. Der er tale om en planteædende dinosaur, der har været 32-34 m lang og levede for 80 millioner år siden. Dinosauren menes at tilhøre en ny art, som har fået det ikke særlig mundrette navn Futalognkosaurus dukei. På billedet herunder ses, hvordan kræet kan have set ud (de to til venstre).

kaempedino.png

Kæmpedinoen blev fundet i lag, hvor der også fandtes fossiler af en lang række andre organismer (dyr og planter), som har levet på samme tid, og jeg formoder, at det er nogle af dem, der også ses på billedet.

Omkring 70% af skelettets knogler var bevaret, herunder alle halshvirvler, ryghvirvlerne og den første af halens hvirvler, som det fremgår af figuren herunder.

kaempedino2.png
{lang: 'da'}


One Response to “Kæmpedino fundet”

  1. sebber Says:

    jeg vil meget gerne vide mere om denner her dino jeg er ikke så gammel endu men vil gerne være palæontolog så jeg vil vide alt om vær en dino =D

Leave a Comment