Nye kommentarer

Blogroll

Websites

Kategorier

Arkiv

Intelligente ateister!

Skrevet af Morten 2nd februar, 2007 Kategoriseret under Ateisme, Religion


Jeg giver ellers ikke meget for Helmut Nyborgs intelligens-undersøgelser, men det her resultat er selvfølgelig indlysende rigtigt!

{lang: 'da'}


3 Responses to “Intelligente ateister!”

 1. Emil Kirkegaard Says:

  Nogen speciel årsag til at du ikke giver meget for dem?

  Jeg har spekuleret lidt på hans data (og skrevet på min blog om det). Det viser sig at kvinder er meget mere religiøse end mænd og samtidig en smule mindre intelligente. Samtidig ved vi, at der er en korrelation mellem ateisme og intelligens. Er der mon en sammenhæng mellem kvinders intelligens og religiøsitet?

 2. Morten Says:

  Intelligens er en samlebetegnelse for en række forskellige evner/kompetencer, og der er ikke enighed om en klar og entydig definition. Nyborgs eksperimenter er da sikkert ok, men man skal bare være klar over, at de kun tester for et ganske bestemt intelligens-begreb (som jeg vil tro er opfundet af midaldrende, hvide mænd). Man kunne sikkert konstruere andre former for intelligenstests, hvor kvinder ville score højere end mænd.

  Desuden er der jo tale om gennemsnitsbetragtninger på populationer med en stor spredning. Der findes selvfølgelig både torskedumme kvinder og hyperintelligente kvinder og en masse ind i mellem, og det samme gælder for mænd, og om der er en lille forskel i den gennemsnitlige værdi for de to grupper, synes jeg er fuldstændig uinteressant.

 3. Emil Kirkegaard Says:

  Hej Morten

  Det er rigtigt, at det er svært at finde nogen entydig definition af intelligens. Jeg definerer det lidt bredt som en samling evner til at tænke (forståelse, intuitiv argument-analyse m.fl)

  Jeg ønsker blot at tage afstand fra den såkaldte multi-intelligens teori, da den er yderst fjollet i sin analyse af intelligens (alle evner er ikke intelligenser).

  Det er korrekt, at det er en meget lille forskel (nogle få procent). Men anden forskning viser at der er mange flere meget intelligente og meget dumme mænd end kvinder. Det har måske en sammenhæng med religiøsiteten, måske ikke.

  MÃ¥ske skal forklaringen findes et helt andet sted..

  mvh. Emil.

Leave a Comment