Nye kommentarer

Blogroll

Websites

Kategorier

Arkiv

Religion i stedet for kristendom

Skrevet af Morten 4th juli, 2006 Kategoriseret under Religion


En undersøgelse viser, at et flertal (51%) af danskerne mener, at faget kristendomskundskab burde skifte navn til religion. Blandt de yngre (18-34) er procenten endda 63. Det kan nok fortolkes på den måde, at et flertal mener, at fagets navn bør signalere, at det ikke er forkyndende, og det er jo godt!

Jeg synes selvfølgelig, at faget burde hedde livssyn eller metafysik eller noget i den stil, og at naturalisme burde være det bærende element, mens religionerne burde gennemgås som noget man (desværre) bliver nødt til at forholde sig til, fordi temmelig mange mennesker er fjollede nok til at bekende sig til dem.

{lang: 'da'}

Leave a Comment