Nye kommentarer

Blogroll

Websites

Kategorier

Arkiv

Ã…ndslivets top 30

Skrevet af Morten 16th juni, 2007 Kategoriseret under Diverse


Apropos Lone Franks wake-up call i Weekendavisen for et par uger siden, hvor hun opfordrede danske naturvidenskabsfolk til at blande sig meget mere i samfundsdebatten, har samme avis nu lavet en hitliste for danske intellektuelle. Kandidaterne er simpelthen blevet rangeret efter, hvor ofte de er blevet omtalt i de omkring 200 forskellige medier, som registreres i Infomedia databasen, indenfor de sidste to år. Der er altså tale om et rent kvantitativt mål for medieeksponering, men medieeksponering er naturligvis også umådeligt vigtig for folks (og ideers) gennemslagskraft.

Der er (naturligvis) ikke en eneste naturvidenskabsmand blandt de tredive på listen! Den der kommer nærmest er vel Bjørn Lomborg (avisen kalder ham miljøforsker, hvilket jo er noget sludder, men han beskæftiger sig selvfølgelig på en måde med miljøspørgsmål). Herudover består listen mest af forfattere, redaktører, kunstnere og kommentatorer.  På førstepladsen ligger Jørgen Leth (den gamle gris) og på sidstepladsen, men altså inde på listen ligger B.S. Christiansen (ja, jægersoldaten). En positiv ting er, at der kun er et par præster (Johannes Møllehave og Jan Lindhardt) på listen, men Katrine Lilleør og Katrine Winkel Holm ligger og bobler lige udenfor.

{lang: 'da'}


3 Responses to “Ã…ndslivets top 30”

 1. Rasmus Says:

  Time Magazine’s top 100-liste havde trods alt Richard Dawkins pÃ¥ en flot 7.-plads.

  http://www.time.com/time/specials/2007/time100walkup/article/0,28804,1611030_1612457,00.html

 2. Rasmus Says:

  Jeg kom til at tænke på, hvilke naturvidenskabsfolk man kunne komme på sådan en liste. Her er nogle forslag:

  Lene Hau
  Flemming Besenbacher
  Lone Frank
  Katherine Richardson
  Holger Bech Nielsen
  Johan Olsen
  Benny Lautrup

 3. morten Says:

  Ja, men problemet er jo, at man ikke hører nok til de folk – Lone Frank er en undtagelse, men hun arbejder jo ogsÃ¥ som journalist. Blandt dem jeg kender af de andre, kan jeg kun komme i tanke om, at jeg har hørt Benny Lautrup udtale sig om andet end faglige ting.

Leave a Comment